Измененията в Наказателния кодекс, одобрени от парламента през април 2011 г.:

Член 162 предвижда затвор от 1 до 4 години за журналисти, обвинени в подклаждане на омраза, дискриминация или насилие въз основа на расова, етническа, национална принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, семеен или социален статус, или инвалидност.

Бележка:
Този член 162 изглежда не се отнася по никакъв начин до работещите в расистката кабеларка "Скат" !
Патриотизмът е последното убежище на негодниците !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

ОФ-то на скат-бургас

ОФ-то на скат-бургас
ОФ-то на скат-бургас
Резултат от дейността на "Скат" и шефа Валери Симеонов - расизъм,насилие,пребити роми - ТУК.

Отец Боян Саръев:


- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.Продължава ТУК.
"СКАТ" ТВ - ИСЛЯМОФОБСКАТА,АНТИТУРСКА И РАСИСТКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА САТАНАТА !

Авторски снимки:Тюркян чешма - 25.09.2011 г.

сряда, 28 март 2012 г.

„Хюриет”: Турция обучава български студенти !


„Хюриет”: Турция обучава български студенти !

29 март 2012

Едирне. Български студенти гостуват в автомобилни компании в западната турска провинция Едирне, където преминават курсове като част от проект на Европейския съюз. Те се обучават от турски майстори на умения като смяна на масла и автомобилна електроника, ремонт на скоростни кутии и балансиране на гуми, пише вестник „Хюриет”.
Заместник-губернаторът на провинция Едирне съобщи, че в града се намират 20 студенти като част от проекта „Леонардо Да Винчи” и тези студенти ще се завърнат в страната си като културни посланици.
„Студентите от Крумовград ще бъдат наши гости за 20 дни. Сред тях също така има студенти с турски произход. Автомобилният сектор е сред водещите в Турция, подчерта заместник-губернаторът.

иаф / BgTimes.Net

Общинските съветници от ГЕРБ – Бургас: партията НФСБ на "Скат" тв и Валери Симеонов разпалват етническа омраза

Общинските съветници от ГЕРБ - Бургас се обърнаха с декларация към гражданите на града

28 март 2012

Бургас. Общинските съветници от ГЕРБ – Бургас се обърнаха с декларация към гражданните на Бургас, по повод опитите за разпалване на етническа омраза от опозиционни политически сили в града, съобщиха от пресцентъра на партията. В декларацията се казва: „Ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ-Бургас, категорично изказваме несъгласие с все по-задълбочаващата се тенденция колегите ни от НФСБ да разпалват етническа омраза от трибуната на Общинския съвет.
На провелото се на 27 март заседание бяха отправени десетки квалификации и обиди към цели общности. Според произхода на хората се правеха генерални изводи за тях като отделни личности.
В поредица от изказвания съветници от НФСБ манипулираха съгражданите ни с измислицата, че Община Бургас ще „създава гето в центъра на Меден рудник” и насаждаха нетърпимост към ромите като цяло.
Същите съветници повтаряха няколко пъти и друга инсинуация, а именно, че при управлението на ПП ГЕРБ ромското население е толерирано за сметка на останалите граждани.
В тази връзка искаме да напомним, че още през първия мандат на кмета Димитър Николов Община Бургас се превърна в най-безкомпромисната по отношение на незаконните гета. Вече десетки такива са премахнати – някои от тях след дългогодишно битуване, други броени дни след създаването им.
Не за първи път ще обърнем внимание на съветниците от НФСБ, че играта със страховете на хората е нещо крайно недопустимо и с непредвидим край. Преди да изричат откровени лъжи от трибуната на Съвета нека поне веднъж се замислят какво би могло да се случи ако продължават изкуствено да разпалват етническа омраза, за каквато няма място в Европа.
В контекста на изминалото вчера заседание изказваме несъгласието си и към обидния език на представителите на НФСБ към по-голямата част от съветниците на останалите групи.
Ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ, отлично знаем, че колегите ни от НФСБ, с викове и обиди по време на заседанието, искат да блеснат в ефира на партийната им телевизия и да докажат лоялност пред работодателя си. Разбираме ги, че трябва да си изработят заплатите и дават всичко от себе си, но нека да запазят добрия тон, защото по този начин обиждат най-вече себе си и гражданите, които са ги избрали. В същото време от изказванията им стана ясно, че те са некомпетентни по текстовете на докладните и показаха явно неразбиране на материята.
Общинският съвет на Бургас не е риалити шоу, не е място, където да се лансират расистки идеи, нито пък е трибуна за ранно започнала предизборна кампания.
Очакваме на продължението на общинската сесия за месец март в залата да се работи в интерес на бургазлии.”, се казва още в декларацията.

иаф / BgTimes.Net

сряда, 21 март 2012 г.

Знак за толерантност: Кмет засади ябълки в джамия !

Знак за толерантност:

Кмет засади ябълки в джамия !

Кмет засади ябълки в джамия

Кметът на Видин Герго Гергов засади пет дръвчета в двора на 200-годишната джамия на независимия видински владетел Осман Пазвантооглу.

Градоначалникът забоде по две ябълки и круши и една вишна.

Нека градината, която ще израсне, бъде знак за толерантността на нашите съграждани към другите религии и култури, каза Гергов.

Засаждането на дръвчетата в първия пролетен ден стана по инициатива на районното мюфтийство и Видинската митрополия.

Първолета Цветкова

вст

понеделник, 19 март 2012 г.

Джамия за над 1500 души ще бъде построена в Кърджаалъ (Кърджали) !

Джамия за над 1500 души ще бъде построена в Кърджаалъ (Кърджали) !

Автор: Валя Апостолова - кор. на БНР в Кърджали

Огромна джамия за над 1 500 души се очаква да бъде построена в Кърджали. Тя ще има две минарета и ще се издига на възвишение над града, откъдето ще се вижда от всички посоки. Джамията ще бъде разположена на близо декар и половина и ще обслужва мюсюлманите от кварталите по левия бряг на Арда.

Проектът е дарение на турски архитект, а парите за строежа се осигуряват от Дирекцията по вероизповеданията на Турция. Очаква се първата копка да бъде направена до края на април.

Българско национално радио

неделя, 18 март 2012 г.

Граждани поискаха събитията от т.нар. "Възродителен процес" да влязат в учебниците по история


Граждани поискаха събитията от така наречения "Възродителен процес" да влязат в учебниците по история

Събитията от така наречения "възродителен процес" да влязат в учебниците по история, настояват в декларация участниците във възпоменателния митинг, посветен на 40-годишнината от т.нар. "Възродителен процес" в с. Барутин.

Декларацията е адресирана до президента, до председателя на Народното събрание, до премиера и до главния прокурор. В нея участниците в митинга посочват, че и след 40 години никой от "възродителите" не е наказан, дори не е порицан поименно, а резултатът от насилственото "приобщаване" се измерва с дълбоката травма в душите на хората и с неизлекувания страх.

Ние не искаме мъст, искаме признание на престъпленията, искаме памет. За да може "Възродителният процес" да стане веднъж завинаги минало, пише още в декларацията.

През март 1972 г. части на армията и милицията разпръснаха мирен протест срещу насилствената смяна на имената, като при сблъсъка имаше убити и ранени.

петък, 2 март 2012 г.

Проф. Кръстьо Манчев: Не е имало турско робство !


"Скат" тв се обяви "ЗА" тричането на кучета в България

"Скат" тв се обяви "ЗА" тричането на кучета в България !
Ще повърна !

Затриват с полиция хилядолетна традиция

29.02.2012г.
Участват:
Валентин Касабов - журналист
Филип Филипов - журналист
Маргарита Пеева
Веса Илиева

Info

Шефът на "Скат" тв и неговия пудел Валентин Касабов наистина имат нужда от психично лечение !

Да ви тричат манафите,уроди нещастни от кабеларката "Скат",дано тогава се надръгнете и станете щастливи !

02.03.2012,15:07,BgTimes.Net

Аудио: Мръсната пропаганда на телевизия "Скат"