Измененията в Наказателния кодекс, одобрени от парламента през април 2011 г.:

Член 162 предвижда затвор от 1 до 4 години за журналисти, обвинени в подклаждане на омраза, дискриминация или насилие въз основа на расова, етническа, национална принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, семеен или социален статус, или инвалидност.

Бележка:
Този член 162 изглежда не се отнася по никакъв начин до работещите в расистката кабеларка "Скат" !
Патриотизмът е последното убежище на негодниците !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

ОФ-то на скат-бургас

ОФ-то на скат-бургас
ОФ-то на скат-бургас
Резултат от дейността на "Скат" и шефа Валери Симеонов - расизъм,насилие,пребити роми - ТУК.

Отец Боян Саръев:


- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.Продължава ТУК.
"СКАТ" ТВ - ИСЛЯМОФОБСКАТА,АНТИТУРСКА И РАСИСТКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА САТАНАТА !

Авторски снимки:Тюркян чешма - 25.09.2011 г.

четвъртък, 11 август 2011 г.

Ненормалникът Касабов от кабеларката "Скат" ОСЪДЕН за пореден път,този път от Волен Сидеров

Волен Сидеров осъди и Касабов от СКАТ за обида

Сряда, 10 Август 2011

Обезщетението е малко предвид слабото разпространение на кабеларката, отсъдиха магистратите

Валентин Касабов, водещ на предаването "Паралакс" по СКАТ, е осъден да плати на лидера на АТАКА Волен Сидеров обезщетение за обида. Това реши Бургаският окръжен съд на 11 юли 2011 г. Санкцията е наложена за претърпени от Сидеров "неимуществени вреди - накърнени чест и достойнство от страна на ответника (Касабов - б.р.) в качеството му на водещ по време на телевизионно предаване на тема "Атака - лъжи, измами, предателство" през януари 2010 година". Скатаджията трябва да плати и обезщетение за забава, и разноските по делото.
Припомняме, че повод да бъде заведено дело срещу журналиста от СКАТ стана предаване, в което Касабов е изрекъл три клеветнически и обидни твърдения, съзнателно разпространени от него с цел лидерът на АТАКА да бъде злепоставен пред обществото. Във въпросното предаване Касабов провокира свой гост в студиото - отцепник на националистите от Гоце Делчев, който според магистратите не е бил настроен агресивно и не се е държал невъзпитано, да коментира поведението на Сидеров "с подигравка, язвителен тон, с театрален уплах, с внушението, че Сидеров е "страхлив" и не е нищо повече от един "слуга на господаря си", пише в решението на Бургаския съд.
"В настоящия случай съдът намира за установено, че употребените от Касабов думи и изрази са обидни за честта и достойнството на Сидеров, тъй като съдържат внушения за отрицателни качества от неговия характер. Те представляват неоправдано накърняване на неговата чест и достойнство, не са свързани с каквито и да било факти в тяхна подкрепа. Съдът ги приема като прекалени и следователно недопустими, тъй като в тях не се съдържа и не се цели критика на идеи и обществено неприемливо поведение, а целят просто да унизят лицето, към което са насочени и да се повлияе отрицателно върху обществената оценка за него. Това не е свободно изразяване и отстояване на мнение", аргументират се магистратите.
Съдът обаче определя едва 350 лв. обезщетение за обидата предвид слабото разпространение на кабеларката -"данните от репликите не са станали широко обществено достояние". Адвокатът на лидера на АТАКА заяви, че обмисля обжалване на посочената от магистратите сума.
Автор: в. Атака

София прес

Няма коментари:

Публикуване на коментар