Измененията в Наказателния кодекс, одобрени от парламента през април 2011 г.:

Член 162 предвижда затвор от 1 до 4 години за журналисти, обвинени в подклаждане на омраза, дискриминация или насилие въз основа на расова, етническа, национална принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, семеен или социален статус, или инвалидност.

Бележка:
Този член 162 изглежда не се отнася по никакъв начин до работещите в расистката кабеларка "Скат" !
Патриотизмът е последното убежище на негодниците !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

ОФ-то на скат-бургас

ОФ-то на скат-бургас
ОФ-то на скат-бургас
Резултат от дейността на "Скат" и шефа Валери Симеонов - расизъм,насилие,пребити роми - ТУК.

Отец Боян Саръев:


- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.Продължава ТУК.
"СКАТ" ТВ - ИСЛЯМОФОБСКАТА,АНТИТУРСКА И РАСИСТКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА САТАНАТА !

Авторски снимки:Тюркян чешма - 25.09.2011 г.

сряда, 8 юни 2011 г.

Мекерето Валентин Касабов от "Скат" ТВ ВОДИ война срещу турците за ПАРИ !!!

Кръстникът на Касабови: Валентин води “войната” срещу турците за пари

25.05.2009 Бургас

Визитка:
Хюсеин Ахмед е роден през 1942 година в Бургас.
Етнически турчин, той е женен за българка - Катя, от която има две деца-Ерол и Мерал.
Работил е като автомонтьор и в момента е собственик на сервиз „Ерхюс”.
Кум е на журналистическото семейство Касабови.

- Хюсеине, как така се случи, че именно твоят кумец се оказа най-големия враг на турците? Как приемате този променен образ в семейството?
- Неприятно е. Ние сме толерантни хора и вкъщи избягваме разговори на тази тема. С Вальо и Катя не сме си разваляли отношенията. Вярно, че се виждаме все по-рядко, но това не е заради политическите простотии, а защото сме ангажирани хора и всеки си е поел по своя път. С Валентин ни свързва дългогодишно познанство и старо приятелство. В миналото ми правеше впечатление на народен човек с широко мислене, плуралист. Заедно бяхме в първите редици и на „Клуб 19-ти ноември” и на СДС. Сега какво му стана не знам. Когато почна работа в СКАТ ми каза: „Да знаеш, че почвам да пердаша яко ДПС.” Мен това не ме интересува, но той се обърна срещу обикновените мюсюлмани, не зачитайки елементарните им човешки и религиозни права. Това никога не мога да приема.
- Все пак вкъщи не може да не сте коментирали проявите му?
- Избягваме тази тема за разговор. Просто не гледаме предаванията му, за да не се дразним. Гасим телевизора или превключваме на друга програма. Виж жена ми е по-емоционална, но сме единодушни, че той не може да е такъв човек, а изпълнява поръчки. За последно Катя и Валентин ни бяха на гости за Байряма. Аз темата не съм я подхващал, но той спомена: „Юси, това, което гледаш и чуваш, само изглежда така. Различно е.” Което ме кара да мисля, че той прави всичко това за пари. Валери Симеонов явно му плаща много за тази „война” срещу турците. Друго обяснение на това му поведение нямам.
- Мислиш, че Валери Симеонов е в дъното?
- За този човек хубава дума не съм чул. А аз съм кореняк бургазлия и се познавам с много и всякакви хора. Мисля, че той също изпълнява поръчки и от тях богатее. Допускам, че пръст в цялата работа имат и националисти от Австрия, Гърция. А от екрана на СКАТ всичко е грозно.
- Гледал ли си клипа с воя на имама?
- Гледах го. Това са абсолютни глупости. Тоя вой не е на имам, а песен на един кюрдски певец - Ибрахим Татлъсес се казва. Нашите молитви не звучат така.
- Като мюсюлманин как приемаш истерията с джамията в Бургас?
- Тук живеем над 10 000 души, изповядващи исляма. Нормално ли е да нямаме храм, където да се уединим в молитвите си и общуването си с Бога. Аз помня две джамии, които бяха разрушени. Сега се врем в една къща на ул. „Дебелт”, която няма никакви условия.
-Какви по-специални условия искате?
-Нашата религия има строги канони. Например в храма не можеш да влезеш нечист. В нормалните джамии има специални помещения, в които се измиваш, после се събуваш и така... Коранът с мръсни ръце не може да се докосва. Е, какво лошо ще стане, ако се построи един нормален молитвен дом, където да си отслужваме потребностите? В Бургас по бизнес ежедневно пребивават и стотици мюсюлмани от други страни, които също искат да се помолят, но няма къде. За разлика от християните ние се отнасяме с абсолютно почитание към религиозните символи. Гледам, на никой не му прави впечатление, ако влезе с кръст в клозета, да не кажа нещо друго. При нас не е така.
- А без минаре не може ли?
- А църква без камбанария? Историята рано или късно ще се прочете без предразсъдъци и много голяма част от нея ще бъде пренаписана. Нашата религия е толерантна към другите и не е войнстваща. Отидете например в Трявна или Рилския манастир и вижте даренията, правени от турски султани. Имперската политика не е включвала верски геноцид.
- Намекваш, че думата робство за онези 500 години е неточна?
- Моите предци не са смятали твоите предци за роби. Наполеон има една точна мисъл: „С щик се побеждава, но с щик не се управлява.” Какво значи думата роб. Робът не притежава нищо, дори и дрехите на гърба си. Българите са имали земя, къщи, занаяти, животни. Плащали са данъци, но в коя държава не се плаща? Да, нямали са собствена държава, но това е история. Може ли умен човек да каже, че 500 години владение на тези земи ще се задържи с робия? Ето ти пример - освободителите руси са били основно крепостни селяни, които наистина са нямали нищо... За мен България е родина. Такава е и за останалите местни етнически турци. Ние сме трудолюбив, но уплашен народ. Лошо е, когато ограничени хора, като тези от „Атака” рушат мостовете между етносите ни, градени дълго време с много търпение, взаимно уважение и опознаване.
- А така нареченият ислямски фундаментализъм какво е?
- По този въпрос чувам всякакви глупости. Какво е фундамент? Основа. Коя сериозна религия няма сериозни основи? Това са моралните ценности, около които е изградена самата вяра. Другото е сектантство, каквото има и в християнскатата църква. Ако ще се самоубиваш, няма значение дали ще е с куршум или с отрова. Казвам го, защото политици, като тези от „Атака” водят към заблуждение хората.
- Май политиката на „Атака” хич не ти харесва?
- Това са ограничени хора, а политиката е океан, в който те скоро ще се набълбукат. Майка ми имаше една приказка: „С молитвата на кучето пастърма няма да завали.” Вижте политиката им към Турция - вън от Европейския съюз! По-голяма простотия трудно може да се роди. Да, в някои от страните членки има същите настроения, но те са от икономически интереси, защото с приемането и ще загубят дял от пазарите. Ние какво ще загубим? Турция не се бърка в политиката на България. Ако беше така, тук щяха да щъкат тълпи от журналисти, да пишат, да коментират...Такова нещо няма. Аз, както и другите български турци, често пътувам до там - било на гости при роднини, било по бизнес. Аз не съм чул нито нашите зад граница да си хулят страната, нито пък домакините да правят подмятания. Всичко ще си дойде на мястото, като му дойде времето.
- И какво после?
- Ще пострадат тези, които сега отстъпват от морала и достойнството си за пари или власт. Защото всичко се помни, а животът е колело - днес си горе, утре - завъртяло те е вече... Вярно, че живеем в нелеки времена, но да си продадеш душата за пари е повече от грешно. Човещината цена няма. И знаеш ли кое е най-тежкото възмездие за тези хора - да ги отминеш с мълчание. Светлината на прожекторите, която днес ги омайва, утре ще ги сочи с пръста на презрението...

Интервю на Красимир Кръстьовски
в-к “М. солено”

Под лупа

1 коментар:

  1. Интереса клати феса... :(

    http://thetruth.blog.bg/politika/2008/04/25/skandalna-snimka-valentin-kasabov-iade-i-pie-na-edna-masa-s-.186853

    ОтговорИзтриване