Измененията в Наказателния кодекс, одобрени от парламента през април 2011 г.:

Член 162 предвижда затвор от 1 до 4 години за журналисти, обвинени в подклаждане на омраза, дискриминация или насилие въз основа на расова, етническа, национална принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, семеен или социален статус, или инвалидност.

Бележка:
Този член 162 изглежда не се отнася по никакъв начин до работещите в расистката кабеларка "Скат" !
Патриотизмът е последното убежище на негодниците !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

ОФ-то на скат-бургас

ОФ-то на скат-бургас
ОФ-то на скат-бургас
Резултат от дейността на "Скат" и шефа Валери Симеонов - расизъм,насилие,пребити роми - ТУК.

Отец Боян Саръев:


- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.Продължава ТУК.
"СКАТ" ТВ - ИСЛЯМОФОБСКАТА,АНТИТУРСКА И РАСИСТКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА САТАНАТА !

Авторски снимки:Тюркян чешма - 25.09.2011 г.

сряда, 8 юни 2011 г.

Прокуратурата трябва да разследва и шефа на "Скат":САМ си призна,че стои в дъното на схемата - ЗАПИС НА ЗАПОВЕД ЗА 150 000 ЕВРО !

Прокуратурата трябва да разследва и шефа на кабеларката "Скат" Валери Симеонов :САМ си призна,че стои в дъното на схемата - ЗАПИС НА ЗАПОВЕД ЗА 150 000 ЕВРО !

- Според едни слухове и Вие сте били част от тази схема, измислили това политическо ноу-хау?

 Това ноу-хау го имат всички партии, това не е нещо ново. Определено, като част от ръководството на партията, до един момент съм бил в течение на тези неща. Кандидатите трябва да поемат ангажимент към тази партия и да защитават нейните позиции в парламента.

Групи от по 40 човека излизаха от парламента, Атака вкара преди 21 човека, накрая останаха 11, те измениха на принципите си. Ако целта е да се изкара Валери Симеонов, че е в играта - няма проблем.

- Малко цинично е чрез пари да имаш партийна дисциплина?

- А, да влезеш в парламента и да правиш пари?

Още:

Волен Сидеров: Симеонов въртеше далавери през местния парламент
04.12.2009
Направих Валери много богат, а той предаде каузата на „Атака” заради лично облагодетелстване, твърди лидерът

Подписали ли са кандидат-депутатите от „Атака” записи на заповед за по 150 000 евро на човек?
Теглен ли е милионен кредит от чужда банка чрез залог на тези записи и ако е така – къде са сега парите и кой оперира с тях?
В случай, че заемът не бъде върнат, ще конфискува ли банката имуществото на онези, които са подписали записите?

За тази форма на политическо крепостничество се шушука отдавна в Бургас. Но едва в събота, на пресконференцията на „Атака”, която дадоха лидерът на партията Волен Сидеров и депутатите Стоян Иванов и Калина Крумова, това въпрос излезе официално в публичното пространство, провокиран от репортери на телевизия СКАТ.

В отговорите обаче бумерангът неочаквано се върна към техния шеф Валери Симеонов и косвено бе потвърдена, и то от бившия му програмен директор, още една градска легенда – практика за финансово закрепостяване на хора има, и то отдавна, но не в партията, а в самата телевизия. Засега е трудно да се каже каква е точната истина, но вече е ясно едно – вътрешните боричкания между кум и кумец сътвориха огромен скандал, от който никой няма да остане незасегнат.

Пръв за записите на заповед заговори бившият зам. областен председател на „Атака” за София-област Тони Костов. Той разкри тази схема пред журналист на „Черноморски фар” още през месец юни, но с уговорката, че не може да я докаже, тъй като не притежава нужните документи. В неделя вечерта той потвърди думите си /виж интервюто с него/.

Според Костов, всички кандидат-депутати, без няколко души - Волен Сидеров, Валери Симеонов, Слави Бинев и Десислав Чуколов - са подписали записи.

По-късно с тях е гарантиран огромен кредит от 15 милиона евро, отпуснат от белгийска банка на офшорна фирма, собственост на Слави Бинев, казва Костов.
Пет месеца след изборите обаче за всичко това се говореше само под сурдинка. Едва на пресконференцията на „Атака” в събота в Бургас репортери на СКАТ директно атакуваха своя бивш вожд и любимец с въпроса кога ще върне записите на неуспелите кандидати.

В най-трудна позиция изпадна доскорошният програмен директор на СКАТ Стоян Иванов, който трябваше да се брани от напористите въпроси на бившите си подчинени. Подобна бе ситуацията и на другия журналист-депутат Калина Крумова.

„Колеги, вие през цялото време не ми давате възможност да говоря, карате се с г-н Сидеров, с г-н Чуколов. Боя се, че този, който ви е информирал, зле го е направил. Запис на заповед наистина няма и второто нещо, което ще ви кажа - стилът на управление чрез запис на заповед е характерен за една друга бизнессреда и приключвам коментара си, защото съм обещал да не влизам в този тип конфликт. Тук колегите-журналисти обаче ще се сетят какво имам предвид“, заяви Иванов.

От последните му думи може да се направи извод, че ако наистина има схема със записи на заповеди, никак не е изключено тя да е измислена от самия Валери Симеонов, който използва подобни форми в собствената си телевизия, за да държи подчинените си. Какви точно са тези форми знаят само вътрешни хора, но преди години журналистическата гилдия в Бургас коментираше с възмущение случая със своя колежка от СКАТ, която след напускането на телевизията дълго време изплащаше суми на Валери Симеонов.

В интервю пред областния вестник „Черноморски фар”, което публикуваме отделно, босът на СКАТ признава, че приема практиката „запис на заповед” като форма на контрол върху депутатите и припомня как групата на Атака в миналия парламент се е стопила до 11 души от 21 в началото на мандата. Той научил за тези заповеди в навечерието на изборите, а сега недоумява защо Сидеров не връща документите на онези кандидати, които така или иначе не са станали депутати.

Самият Волен Сидеров обаче категорично отрича да е принуждавал кандидат-депутатите от Атака да подписват. „Няма такива записи на заповеди“, заяви както той, така и останалите от ръководството на Атака.
Според Волен Сидеров, кумецът му Симеонов е феодализирал партията тук, попречил е тя да се сдобие с офис в центъра на града и е използвал влизането си в местния парламент не за благото на хората, а за прокарване и осъществяване на своите „бизнес цели и далавери“.

Като пример той посочи разширяването на кабелната мрежа на СКАТ в Банево и купуването на апетитен терен в ж.к.„Зорница“, където се намира телевизията. Сидеров не знаел, че съратникът му си позволява да действа така и му поискал отчет. „Стана съветник и започна да прави далавери и прокара своите бизнесинтереси“, негодуваше Сидеров.

Вместо обаче да дадат обяснения на лидера си, десет общински съветници, начело с Валери Симеонов, напуснаха „Атака” на 10 ноември и се обявиха за „Независими“. За причина изтъкнаха това, че партията се заиграла с ГЕРБ, а Сидеров се превърнал в слугинаж. Волен пък поиска от съветниците да напуснат местния парламент, защото подменят вота на избирателите. Преди това с декларация той ги призова да отидат в София и да се отчетат какво са свършили. Симеонов и сие отказаха.

На пресконференцията в събота Волен Сидеров обвини СКАТ, че се е „превърнала в телевизия на БСП”, която внушава на зрителите, че хората от ръководството на „Атака” се крият от тях. „СКАТ е любимата телевизия на Доган и Станишев”, заяви още той. Според него, това, че е водил предаване в телевизията, е направило неговия кум Симеонов ”много богат”.

Ако не беше СКАТ заедно с Атака, той сега щеше да бъде доста по-беден, каза още Сидеров и зададе риторичен въпрос: „Ако г-н Касабов беше станал депутат дали щеше да ги има тези пошлости, или щеше да има хвалби по мой адрес? Ако бях влязъл от Варна дали щеше да я има тази злоба?“

„Като критикуваш подкрепата към ГЕРБ, каква алтернатива предлагаш? Да гласуваме заедно с турците и комунистите ли?”, зададе друг задочен въпрос Сидеров към шефа на телевизията. Той поясни, че няма „разрив” между него и собственика на СКАТ, а става дума за „различен политически курс” и е безкрайно изненадан от неочаквания обрат в позицията на Валери Симеонов.

Сидеров хвърли и още малко светлина за качествата на своя кум. В политиката Симеонов гонел само интереса, присъединил се към Атака, когато видял през 2005 година колко голям рейтинг има партията. По думите му софийският шеф на СКАТ-Данчо Ханджиев дори отказал да даде пари за регистрацията на партията за участие в парламентарните избори тогава. „Цялата кампания през 2005 година я направихме с нашата фамилна кола, без да разчитаме на помощ от ТВ СКАТ .

Симеонов се присъедини в момента, когато видя, че залата в Ямбол се пръска и побърза да се намеси. След което ме пита, обезпокоен: „Ще продължиш ли да водиш предаването след изборите?“. По същото време Сидеров имал предложение за предаване в Евроком, но предпочел от лоялност телевизията на Симеонов.


Тони Костов - заместник -председател на Нова сила, бивш член на Атака:

Заемът е за 15 млн. евро от белгийска банка

- Господин Костов, вие бяхте един от първите, които повдигнахте въпроса за записите на заповедите като залог за депутатско място. Можете ли да кажете каква е схемата?

- Всичко е сто процента истина, но не мога да го докажа, нямам никакъв документ. Говорил съм с тези, които са подписвали, но те не могат да покажат документ, защото тези заповеди от 150 000 евро на човек са в един екземпляр.

Деветдесет души са подписали, говорим за първите двама от всяка листа, някъде - двама, някъде - трима. Хората на Волен, като Чуколина /Десислав Чуколов/, не са подписвали, защото са вътре в играта, която е по поръчка на Слави Бинев. Парите са в негови офшорни фирми, регистрирани на Сейшелските острови. След изборите Таня, която работи като юристка в централата на партията, поискала да си вземе документа и Митко Стоянов /доведеният син на Волен Сидеро/ й казал: „Не се притеснявай, бе Танче, парите ще ги въртим и ще спечелим от тях“.

С тези заповеди Волен блокира сегашните депутати да могат да напускат партията. Ние сме обсъждали варианти как да не се напуска групата, но те са измислили как финансово да ги задължат.

- Знаете ли от коя банка е теглен кредитът?

 - Волен ходи в Белгия, изглежда, че хората на Слави са подготвили документите, а той като лидер на партията само е подписал.

- За каква сума става въпрос?

- За 15 милиона евро.

- Как един депутат ще върне тези пари?

- Повечето от тези хора - 14-15 човека, са безгласни букви и изпълняват волята на Сидеров. Другите са богати бизнесмени, които платиха от 250 000 до половин млн. евро за депутатското си място.

Такъв пример е Пехливанов, който беше 6-и в Бургас и на първо място в София, подобен е случаят с Камен Пенков, познавам го лично.

Другият е Огнян Стоичков, един от приближените адвокати на Слави Бинев, четвъртият е адвокатът Явор Нотев. Тези неща могат да бъдат отричани.

Огнян Пейчев е пети в тази листа, той е на второ кандидатдепутатско място в Ямбол, първото там го води Павел Шопов, който е от слугите. Той е водач и в Пловдив, влиза оттам и се отказва от Ямбол и влиза Огнян Пейчев, човек на „Овъргаз”, дали са един апартамент на Волен, който ще бъде писан на Георги Ибришимов, тъста на Волен. Дали са и 300 000 евро.

- Колко време бяхте в Атака?

- Четири години.

- Как в тази схема влиза Валери Симеонов?

- Чувства се пренебрегнат, Волен го излъга и влезе от Бургас, а не от Варна и отне едно от местата. В Бургас третият не можа да влезе, а влезе четвъртият от Варна, от там взе един милион лева, като не ги дели с никого. Взе ги от Дидо Дънката, за да влезе Цвета Георгиева. Ако хората на Атака искаха да се гласува за Бойко Борисов, както сега прави групата на Волен, щяха да гласуват за ГЕРБ.

- Разривът между Валери Симеонов и Волен Сидеров свързан ли е със записите на заповеди?

- Не е само това, то е едно от нещата. Тези записи са ноу-хау, измислиха го Слави Бинев, Явор Нотев. Досега нито една партия не го е правила, това е за първи път. Имало е пари в кеш, имоти, но това ще влезе в историята на ЕС, ние ще се постараем да стигне дотам.


В отговорите си г-н Тони Костов засяга много известни имена и редакцията с готовност ще публикува и тяхната позиция по този въпрос.


Ще преживея и това предателство

...“На 4-о поред заседание се одобрява ПУП за оптичен кабел, 24 януари - 5-о заседание - Валери Симеонов входира докладна записка за преместване на дома за деца „Ал. Коджакафалията“, най-вероятно предвидена за негов вестник. На 10-о заседание става собственик на парцел, като шеф на местния парламент не прави нищо друго, освен да си прокара бизнесинтересите. И този човек говори за предателство, аз не съм осъществил нито една бизнесидея по време на четирите години и вие го знаете.

Това, че сте икономически зависими от Симеонов е друг въпрос. Не съм прокарал нито една далавера, а той още сяда в Общинския съвет и си прокарва всички възможни далавери за телевизията. И сега излиза и ме сочи като предател на националните идеи – това е най-подлото нещо. Ще преживея и това предателство.

Но ако имате малко съвест, ще кажете: „да, прав си, но там ни тече заплатата, а и той ни кара да дойдем да зададем тези въпросчета. Признайте си това нещо“.
/Волен Сидеров отговаря на въпрос на репортер от СКАТ/



Митко Дойков от Приморско:
Валери ми каза да не милея за „Атака”

Преди две години основахме партия Атака, присъстваха около 100 човека. Очаквах да получа пълномощно, за да представя партията на местните избори. Отидох при Валери Симеонов и му казах, че милея за партията и не ми е безразлично за нея и ще имам ли пълномощно за изборите. Тогава той ми каза: „Недей да милееш толкова за партията, партията съм я създал аз и ще я унищожа, когато аз реша“.


Стоян Иванов:

Питайте този, който ви праща

- Готов съм да се закълна, че не са поставяни условия за постове, след като се реши да се подкрепи правителството на ГЕРБ. Не се чувствам заложник.

- Питаме ви за парите?

- Зле сте информирани, не мога да ви кажа кое е истината, защото ще се обърне срещу този, който ви праща? Питайте него!




Валери Симеонов:

Защо Волен не върне документите на неуспелите

- Г-н Симеонов, коя е офшорната фирма, от чието име е теглен кредитът?

- Нямам подробна информация.

- Не сте ли знаели преди изборите за тези документи?

- Знаел съм.

 - А, защо едва сега става този скандал с тях?

- Нали не подозирате, че всички неща ги движа аз и карам репортерите си да задават въпроси.

- А защо не сигнализирахте преди изборите?

- Аз не съм в течение на всичко, което прави Волен. Научих в момента, в който си идват хората и вече са разписали такива документи и не могат да разберат какво точно са подписали. Това става в последния ден на регистрацията на листите и един-два дни преди самите избори. Аз имам два варианта - да вдигна шум за нещо, в което не съм убеден, че е грешно. Не мисля, че не би трябвало да се търси начин за лоялност от групата, която влиза в парламента.

Такъв скандал в навечерието на изборите би саботирало кампанията на Атака, целият този труд би бил съсипан. Всеки човек търси по-малкото зло. Тези неща можеха да се коментират и регулират след изборите, това обаче не се случи. Тук вече е най-неприятният момент.

Минават изборите и г-н Сидеров задържа документите и на тези, които не са влезли в парламента. Това няма как да го одобря, това е неморално и грозно. Които са влезли -добре, така си гарантираш целостта на групата, но за другите не е обяснимо защо го прави.

- Къде са тези записи на заповеди?

- При него. Механизмът е така измислен, че да го задейства лидерът на партията. Всеки, който се записва като кандидат-депутат, носи доза оптимизъм, че ще влезе в парламента. В последния момент те карат да отидеш в кабинета на лидера, дават ти се едни документи, разписваш. Аз не съм влизал, цитирам други хора.

- Защо вие не попаднахте в схемата?

- Отговорете си вие на този въпрос. Знаете, че преди изборите Валери Симеонов е имал друг статут.

- Какво ще правят кандидатите, които не станаха депутати?

- Това са документи на физическо лице, с което то се ангажира към офшорна фирма. Гаранция на кредит или нещо такова. Перфектно изготвян е от юристи, това лице се ангажира към офшорна фирма, но никъде не пише, че е кандидат за депутат. Нищо такова не се пише, става въпрос за чисто търговски ангажимент на едно лице към фирма.

В един момент държателят на документа може да предяви иск. Защо не се върнат или унищожат документите на хората, които не са депутати. Те са притеснени - от една страна, не са депутати, а от друга, записите им стоят в сила. Нормално е да са притеснени.

- За Касабов и Петър Петров ли става въпрос?

- Не само, за всички, които са били на избираеми места.

- Според едни слухове и Вие сте били част от тази схема, измислили това политическо ноу-хау?

 Това ноу-хау го имат всички партии, това не е нещо ново. Определено, като част от ръководството на партията, до един момент съм бил в течение на тези неща. Кандидатите трябва да поемат ангажимент към тази партия и да защитават нейните позиции в парламента.

Групи от по 40 човека излизаха от парламента, Атака вкара преди 21 човека, накрая останаха 11, те измениха на принципите си. Ако целта е да се изкара Валери Симеонов, че е в играта - няма проблем.

- Малко цинично е чрез пари да имаш партийна дисциплина?

- А, да влезеш в парламента и да правиш пари?

http://www.factor-bs.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар