Измененията в Наказателния кодекс, одобрени от парламента през април 2011 г.:

Член 162 предвижда затвор от 1 до 4 години за журналисти, обвинени в подклаждане на омраза, дискриминация или насилие въз основа на расова, етническа, национална принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, семеен или социален статус, или инвалидност.

Бележка:
Този член 162 изглежда не се отнася по никакъв начин до работещите в расистката кабеларка "Скат" !
Патриотизмът е последното убежище на негодниците !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

ОФ-то на скат-бургас

ОФ-то на скат-бургас
ОФ-то на скат-бургас
Резултат от дейността на "Скат" и шефа Валери Симеонов - расизъм,насилие,пребити роми - ТУК.

Отец Боян Саръев:


- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.Продължава ТУК.
"СКАТ" ТВ - ИСЛЯМОФОБСКАТА,АНТИТУРСКА И РАСИСТКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА САТАНАТА !

Авторски снимки:Тюркян чешма - 25.09.2011 г.

събота, 15 октомври 2011 г.

СМЪРТ И ИЗГНАНИЕ - ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА ОСМАНСКИТЕ МЮСЮЛМАНИ - 1821 - 1922,ДЖЪСТИН МАККАРТИ

Death and Exile: The Ethnic Cleansing of Ottoman Muslims, 1821-1922

СМЪРТ И ИЗГНАНИЕ - ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА ОСМАНСКИТЕ МЮСЮЛМАНИ - 1821 - 1922,ДЖЪСТИН МАККАРТИ

Turkish refugees fleeing from Tarnovo towards Shumen / Турски бежанци, бягащи от Търново към Шумен.

СТРАНИЦА 129

Приблизително 260 000 български мюсюлмани са убити или умират от болести,глад и студ - резултат от отношението на руснаци и българи към тях.

До 1879 година 17 % от мюсюлманите в България умират,34 % стават трайни бежанци.

По един или друг начин над половината мюсюлмани напускат България.

СТРАНИЦА 98

В градовете са обирани до шушка магазини и къщи,а турската собственост обикновено е била разрушавана.В Йени (или Гени) Заара (Нова Загора) са опожарени 50 турски къщи,джамия и държавни сгради.Голяма част от къщите на турци и евреи в Ески Заара (Стара Загора) също са опожарени.Всички турски къщи,незаети от българи,са опожарени до основи.Както в градовете,така и по селата собствеността най-често е била присвоявана от българи,което се е случвало по силата на свършения факт.При навлизането на руските войски мюсюлманите тръгват да бягат.Там,където мюсюлманите не са тръгнали веднага,български банди убиват собствениците на имоти или упражняват такъв терор спрямо тях,че са принудени да напуснат имотите си.Техните български съседи или българи от съседните села и градове се настаняват в дюкяните и къщите им.Същото се случва и със земеделската земя.Всичко турско преди става българско.

СТРАНИЦА 130

Едмънт Калвърт става свидетел на разгръщащата се турска трагедия в България първо като британски консул във Фелибе,а след това като консул в Едирне.

- Руското правителство допуска християните да вземат закона в свои ръце и да раздават правосъдие на широката турска общност с истински безобразни и безразборни кръвопролития,плячкосване и грабежи.

- От руската окупация насам не би било преувеличено да се каже,че българите по селата се надпреварват да насилват,както си искат турски жени и момичета.

и още:

- Материалното благоденствие на българското селячество по време на турското господство е всепризнат факт,а турският национален и индивидуален дух на гостоприемство е пословичен.В момента,когато българите имат надмощие,тяхната основна и крайна цел (и,съжалявам да го кажа,но в това отношение те имат подкрепата на немалка част от гръцките селяни) Е ДА УНИЩОЖАТ ДО КРАК ТУРЦИТЕ И ДА ГИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ДОМОВЕТЕ ИМ В ЕВРОПА.Лишавайки мюсюлманите от единственото им средство за независимо съществуване,а това е добитъкът им,и ограбвайки всичките им пари и лични вещи,става очевидно банерението на българите да ги (турските селяни) принудят да напуснат или изоставят нивите си и да сведат турците,останали в страната,до земеделски работници - житейска ситуация,позната на незначителна част от населението тук.

ЧАСТ ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО:

България

Мюсюлманите в България - насилствена миграция или смърт

Цивилни жертви от бойните действия

Набези срещу цивилни мюсюлмани

Казаците

Редовна българска армия

Българите

Грабежите и унищожението като политически инструменти

Мъст и разплата

Бежанците

Следвоенна България

Евреите

Брои на бежанците

Смъртност и миграция

Заключителен анализ - коментарите на консул Калвърт

От книгата:

СМЪРТ И ИЗГНАНИЕ - ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА ОСМАНСКИТЕ МЮСЮЛМАНИ - 1821 - 1922,ДЖЪСТИН МАККАРТИ

Университетско издателство "Св.Климент Охридски",София,2010

Анти расистката кабеларка "Скат"

1 коментар:

  1. Най-хубавото нещо което направиха комунистите са възродителния процес.Аз се радвам че моето семейство работи за тоя процес.

    ОтговорИзтриване