Измененията в Наказателния кодекс, одобрени от парламента през април 2011 г.:

Член 162 предвижда затвор от 1 до 4 години за журналисти, обвинени в подклаждане на омраза, дискриминация или насилие въз основа на расова, етническа, национална принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, семеен или социален статус, или инвалидност.

Бележка:
Този член 162 изглежда не се отнася по никакъв начин до работещите в расистката кабеларка "Скат" !
Патриотизмът е последното убежище на негодниците !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

ОФ-то на скат-бургас

ОФ-то на скат-бургас
ОФ-то на скат-бургас
Резултат от дейността на "Скат" и шефа Валери Симеонов - расизъм,насилие,пребити роми - ТУК.

Отец Боян Саръев:


- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.Продължава ТУК.
"СКАТ" ТВ - ИСЛЯМОФОБСКАТА,АНТИТУРСКА И РАСИСТКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА САТАНАТА !

Авторски снимки:Тюркян чешма - 25.09.2011 г.

събота, 1 октомври 2011 г.

Зловредният националистически цирей в България сериозно е забрал и евентуалното му спукване ще повтори ненаучената, уви, най-нова балканска история

Предизборното калайдисване

Дали може да се позамаже?

Дали може да се позамаже?

Острият етнически сблъсък с расистки елементи и протестите след случая в Катуница изразиха и клокочещото недоволство на хората от управлението в страната. Могат ли властите да замажат конфликтите до идващите избори?

Престъплението в Катуница и последвалите го безредици стреснаха ГЕРБ и политическите сили в България. Когато пред камерите и микрофоните на националните медии екзалтирани младежки агитки крещят открито "Турците под ножа" и "Циганите на сапун", все по-редкият вид на мислещите хора в България, а и чуждестранните партньори на страната разбират, че зловредният националистически цирей в България сериозно е забрал и евентуалното му спукване ще повтори ненаучената, уви, най-нова балканска история.

Емоциите кипят


Емоциите кипят

Гняв и ирационални изблици

Едва ли трезвомислещите хора се заблуждават, че когато основен политически партньор на управляващата партия ГЕРБ е крайна националистическа формация, която чрез неконтролираните действия на своя лидер и кандидат-президент излъчва единствено омраза, подобна обществена атмосфера може да осигури условията за спокойно протичане на двойния вот на 23 октомври.

Трескавите пост-фактум действия на прокуратура, следствие, данъчна администрация и МВР трудно ще предложат убедителен отговор на лавината от обвинения срещу властите, свързани с корупция, бездействие, връзки с организираната престъпност, толериране на феодалните порядки в редица населени места, забавено правораздаване и разгръщане на политически чадъри над печално известни мафиотски босове.

Дори повече, както вярно забеляза в свой репортаж телевизия Евронюз, демонстрациите срещу ромското малцинство в България бързо са се трансформирали в мощен гняв срещу правителството на страната, изразяващ все по-голямото разочарование на младите хора от икономическото състояние, от липсата на възможности за тях в собствената им родина, от нейното некомпетентно ръководство.

Българският премиер Борисов


Българският премиер Борисов

В сянката на етнически напрежения

В такава напрегната обстановка ще протича финалната фаза на предизборната кампания. А от нейното начало до този момент посланията на основните кандидати за президентския вот са силно приглушени от лозунгите на улицата. Планираното като сигурен триумф европейско турне на Плевнелиев-Попова, кандидат-президентската двойка от управляващата ГЕРБ, както отбелязва сайта Юрактив, е останало "в сянката на събитията в България, където етнически напрежения помрачават президентския вот".

В закъснелите си кратки обиколки главно около столицата, претендентите за Дондуков 2 от БСП - Калфин и Данаилов - говорят на своите привърженици за "икономика, която вече е във фризера", за предстоящи фалити на "големи групи домакинства", както и за невъзможността "такъв живот на заем да продължава повече".

Нещо за калайдисване?


Нещо за калайдисване?

Меглена Кунева пък констатира отвращението на хората от "безнаказаността и липсата на държавност" отбелязвайки, че "на държавата й е приятно да реже ленти, но не може да гарантира правосъдие". Всичко това обаче е в пълен контраст с неуморния медиен оптимизъм на министър-председателя Борисов.

Колекцията му от трикольорчета за новооткрити пътища, детски градини и пречиствателни станции се увеличава постоянно, а закичените менчета весело блещукат пред телевизионните камери, за да върви всичко "като по вода".

Калайдисани са били вероятно от някой циганин, помнещ все още занаята на своите деди, но опитващ се да загърби етническите оскърбления. Просто за да покрие с лъскавината на калая плесента по опасния националистически бакър.

Автор: Г. Папакочев, Редактор: А. Андреев


дв / Анти "Скат"

Няма коментари:

Публикуване на коментар