Измененията в Наказателния кодекс, одобрени от парламента през април 2011 г.:

Член 162 предвижда затвор от 1 до 4 години за журналисти, обвинени в подклаждане на омраза, дискриминация или насилие въз основа на расова, етническа, национална принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, семеен или социален статус, или инвалидност.

Бележка:
Този член 162 изглежда не се отнася по никакъв начин до работещите в расистката кабеларка "Скат" !
Патриотизмът е последното убежище на негодниците !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

ОФ-то на скат-бургас

ОФ-то на скат-бургас
ОФ-то на скат-бургас
Резултат от дейността на "Скат" и шефа Валери Симеонов - расизъм,насилие,пребити роми - ТУК.

Отец Боян Саръев:


- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.Продължава ТУК.
"СКАТ" ТВ - ИСЛЯМОФОБСКАТА,АНТИТУРСКА И РАСИСТКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА САТАНАТА !

Авторски снимки:Тюркян чешма - 25.09.2011 г.

вторник, 18 октомври 2011 г.

Билд потвърди подкрепата на Швеция за присъединяването на Турция към ЕС по време на посещението си в Анкара и срещата с колегата си Ахмет Давутоглу

18 октомври 2011, вторник

Reuters

Шведски министър: ЕС ще бъде по-силен глобален играч, ако Турция е членка


"Да"за Турция в Европейския съюз


Европейският съюз ще бъде по-силен международен играч, ако Турция стане част от него, заяви шведският министър на външните работи Карл Билд, предаде турският ежедневник "Тудейс заман". Билд потвърди подкрепата на Швеция за присъединяването на Турция към ЕС по време на посещението си в Анкара и срещата с колегата си Ахмет Давутоглу.

"Зависи от Турция да реши какво е най-добре за нея, но ЕС с Турция на борда ще бъде по-силен, по-ефективен и динамичен глобален играч", заяви шведският външен министър. Той допълни, че страната е един от двата най-важни стратегически партньора на ЕС, заедно със САЩ, и може да се нарече дори най-важният, тъй като "Турция е европейска страна".

Според Билд възможно по-скоро трябва да бъде уреден въпросът с безвизовото пътуване между ЕС и Турция, за да се запази положителният диалог между Анкара и Брюксел. Той обаче отбеляза, че с настоящите разпоредби на Шенгенския кодекс това няма да бъде лесно постижимо. По тази причина премахването на визите не трябва да стане с една стъпка, а Турция трябва да сключи споразумения с отделните държави-членки, водени от Швеция, смята Билд.

Турският външен министър от своя страна заяви, че очаква от ЕС да позволи премахването на визите за турски граждани. Давутоглу припомни пред репортерите, че Швеция е най-силният поддръжник на Турция в ЕС и каза, че той и Билд са обсъждали начини за подобряване на отношенията между Анкара и Брюксел.

Швеция е държавата в ЕС, на която Турция особено разчита за подкрепа за еврочленството. В скандинавската страна от десетилетия живеят около 100 000 турци. В същото време близо половин милион шведски туристи посещават Турция годишно.

в дн / "Yes"

Няма коментари:

Публикуване на коментар