Измененията в Наказателния кодекс, одобрени от парламента през април 2011 г.:

Член 162 предвижда затвор от 1 до 4 години за журналисти, обвинени в подклаждане на омраза, дискриминация или насилие въз основа на расова, етническа, национална принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, семеен или социален статус, или инвалидност.

Бележка:
Този член 162 изглежда не се отнася по никакъв начин до работещите в расистката кабеларка "Скат" !
Патриотизмът е последното убежище на негодниците !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

ОФ-то на скат-бургас

ОФ-то на скат-бургас
ОФ-то на скат-бургас
Резултат от дейността на "Скат" и шефа Валери Симеонов - расизъм,насилие,пребити роми - ТУК.

Отец Боян Саръев:


- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.Продължава ТУК.
"СКАТ" ТВ - ИСЛЯМОФОБСКАТА,АНТИТУРСКА И РАСИСТКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА САТАНАТА !

Авторски снимки:Тюркян чешма - 25.09.2011 г.

вторник, 26 март 2013 г.

Мюсюлманите, ромите и африканците са сред най-дискриминираните групи в Европейския съюз

Мюсюлманите и ромите са сред най-дискриминираните в ЕС според проучване | 26 Март 2013 Мюсюлманите, ромите и африканците са сред най-дискриминираните групи в Европейския съюз, показват данните от проучване на Европейската мрежа срещу расизма, публикувани от вестник “Либр Белжик” и цитирани от БТА. Изследването дава примери с Германия, където жени със забрадка не са били допускани до фитнес зала, както и с Франция, където лекари са отказвали лечение на хора заради техния малцинствен произход. Расизмът в Европа съществува и той е особено силно изразен към имигрантите и чужденците от етническите малцинства, все още преобладава отрицателното отношение към тези хора, се посочва в доклада. Според изследването, извършено през последните две години в целия ЕС, най-засегнати от дискриминацията са мюсюлманите. Най-често представителите на малцинствата не получават равен достъп до обществени услуги, до правото на труд и на здравеопазване. Проучването определя като ислямофобия забраната за строеж на джамии, проявите на насилие и вандализъм срещу мюсюлманите. Особено често страдат жените мюсюлманки, те предизвикват насилие срещу себе си заради характерното си облекло, отчитат авторите да доклада. Майкъл Приво, директор на организацията, осъществила проучването, определя като причини за ислямофобията в европейското общество атентатите в САЩ от 11 септември 2001 г. и политическото говорене, последвало тези събития. Той отбелязва, че все по-често партиите, независимо дали крайни, или умерени, говорят с езика на омразата срещу исляма и имиграцията. Мортен Кирум, директор на Агенцията за основните права в ЕС, отбелязва, че имигрантите дават своя принос за ръста на европейската икономика, и намира връзка между проявите на дискриминация и настоящата криза. Според него ограничаването на обществените бюджети е обезсилило политиките срещу дискриминацията. Той призовава кризата да не бъде използвана като извинение за прекратяване на борбата с предразсъдъците и расизма. Source: bghelsinki.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар