Измененията в Наказателния кодекс, одобрени от парламента през април 2011 г.:

Член 162 предвижда затвор от 1 до 4 години за журналисти, обвинени в подклаждане на омраза, дискриминация или насилие въз основа на расова, етническа, национална принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, семеен или социален статус, или инвалидност.

Бележка:
Този член 162 изглежда не се отнася по никакъв начин до работещите в расистката кабеларка "Скат" !
Патриотизмът е последното убежище на негодниците !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

ОФ-то на скат-бургас

ОФ-то на скат-бургас
ОФ-то на скат-бургас
Резултат от дейността на "Скат" и шефа Валери Симеонов - расизъм,насилие,пребити роми - ТУК.

Отец Боян Саръев:


- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.Продължава ТУК.
"СКАТ" ТВ - ИСЛЯМОФОБСКАТА,АНТИТУРСКА И РАСИСТКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА САТАНАТА !

Авторски снимки:Тюркян чешма - 25.09.2011 г.

сряда, 3 септември 2014 г.

"Паричният блок" на бургаската кабеларка "скат" НЕ ВЛИЗА В БЪДЕЩИЯ ПАРЛАМЕНТ !

Сова Харис: Ако изборите са сега 5 партии влизат НС


3 септември 2014
Структурата на политическите предпочитания в голяма степен възпроизвежда тази от предишната година
 
Ако парламентарните избори са днес пет партии влизат в парламента - ГЕРБ, БСП, ДПС, България без цензура и Реформаторският блок, сочи изследване на Сова Харис.

Ако парламентарните избори са днес ГЕРБ получава 43.2%,  БСП - 31.4%, ДПС -  11.1%, България без цензура - 7.3% и Реформаторският блок - 7.1%, показва  социологическото проучване на Сова Харис, предаде БГНЕС.

Според данните, получени от изследването, заявяващите, че със сигурност ще гласуват и вече са решили за кого, са малко над 50% от избирателите. Тези, които на открит въпрос отговарят, че ще гласуват и посочват конкретен избор, са 58%.

Това ниво на активност е реалистично с оглед на установеното ниво на избирателна активност в страната. В абсолютни числа това представлява между 3 300 000 и 3 400 000 гласа. Трябва да поясним, че тази хипотеза издигаме на базата на наша експертна оценка, според която гласоподавателите в страната са около 5 800 000 души, се казва в анализа на Васил Тончев от Сова Харис.

Засега на Патриотичния фронт и на АБВ не им достигат по около 20 000 – 30 000 гласа, за да може някой от тях да стане 6-ти член на 43-тото Народно събрание.

Подкрепата за партиите, които бяха в опозиция през последната година – ГЕРБ и традиционната десница – е укрепнала. Предварително може да се твърди, че ГЕРБ се очертава като следващия мандатоносител, тъй като ще получи най-много гласове. Излъчването на сила от позицията на бъдещ управляващ носи дивиденти на партията на Бойко Борисов, сочи анализът на Сова Харис.

АТАКА засега не показва признаци за реанимация.

Нишата на националистите по-скоро може да бъде заета от новото обединение между НФСБ и ВМРО-БНД. С предлагания от тази конфигурация много по-овладян модел на национализъм, шансовете й са за доста по-дълъг живот от един парламентарен мандат.

Според Васил Тончев от Сова Харис на предстоящите избори АБВ ще получи втори шанс да се опита да спечели значимо присъствие в политическия живот на страната. Като че ли обаче за левите избиратели става все по-трудно да различат политическата линия на партията на Георги Първанов от тази на утвърдената левица. Това неминуемо се отразява на електоралния резултат на формацията на бившия президент.

Структурата на политическите предпочитания в голяма степен възпроизвежда тази от предишната година. Ако на предстоящите избори тези резултати се потвърдят в значителна степен, можем с основание да предположим, че ще бъде много трудно да се състави устойчива конфигурация за следващо мнозинство, сочи анализът на Сова Харис.

Най-вероятно дори два политически субекта няма да са достатъчни, за да се гарантира подкрепа за следващо управление. Може би е дошло времето, когато под въздействието на граждански натиск политиците у нас ще бъдат принудени да сключват споразумения за управление открито пред лицето на обществеността и по този начин да се изграждат коалиции - върху изпълнението на определени ангажименти и политики, а не на базата на задкулисни договорки. Най-вероятно в близко бъдеще ще се наложи често да гласуваме, за да можем да изчистим политическата си система, смята още социологът.

По-късно днес и "Медиана" ще обяви данни от своето последно проучване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар