Измененията в Наказателния кодекс, одобрени от парламента през април 2011 г.:

Член 162 предвижда затвор от 1 до 4 години за журналисти, обвинени в подклаждане на омраза, дискриминация или насилие въз основа на расова, етническа, национална принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, семеен или социален статус, или инвалидност.

Бележка:
Този член 162 изглежда не се отнася по никакъв начин до работещите в расистката кабеларка "Скат" !
Патриотизмът е последното убежище на негодниците !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

ОФ-то на скат-бургас

ОФ-то на скат-бургас
ОФ-то на скат-бургас
Резултат от дейността на "Скат" и шефа Валери Симеонов - расизъм,насилие,пребити роми - ТУК.

Отец Боян Саръев:


- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.Продължава ТУК.
"СКАТ" ТВ - ИСЛЯМОФОБСКАТА,АНТИТУРСКА И РАСИСТКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА САТАНАТА !

Авторски снимки:Тюркян чешма - 25.09.2011 г.

сряда, 18 април 2012 г.

България се отказва от ограда по турската граница


България се отказва от ограда по турската граница

Защитната мрежа ще струва 4 пъти повече от предвиденото

18 април 2012

София, България

На днешното си заседание правителството ще отмени решението си от април миналата година за изграждане на защитна мрежа по границата ни с Турция. Предложението за огражденията беше внесено на земеделския министър Мирослав Найденов. Той предложи да бъде изградена гранична мрежа, дълга 181 километра, за да се ограничи разпространението на шапа и на други заразни болести, като се спре преминаването на диви и селскостопнски животни. Найденов предложи и и да се ремонтира вече съществуващата мрежа с дължина 28,5 километра.

Миналата година Гърция също обяви, че ще изгражда мрежа по границата си с Турция.

На заседанието през април 2011 г. министър Найденов предложи Министерството на финансите да осигури до 7 милиона лева за изграждането на защитната мрежа. Срокът за това е не по-късно от месец октомври 2011 година, посочва министърът и обяснява, че вирусът на шап се разпространява при по-ниски температури.

Премиерът Борисов тогава изказва загриженост за охраната на мрежата и предлага МВР чрез „Гранична полиция” и „Жандармерията” да осигури охрана, докато се строи оградата. "...За да не стане така, че да дадем един кош с пари и още докато се прави, да мине някой да я открадне, защото тя е в обезлюдени райони", казва той и добавя, че МВнР трябва да информи Турция, че става въпрос за селскостопанска мрежа за животни.

Мотивите за преразглеждане на решението за оградата са финансови. Според окончателния вариант на инвестиционния проект общата строителна стойност на оградата за областите Бургас, Ямбол и Хасково, възлиза на 28 млн. лв. с ДДС, тоест сумата превишава четири пъти одобрената от кабинета.

Ще бъдат необходими допълнителни средства и за обезщетения на собственици на отчуждени имоти, както и средства за текущо и бъдещо поддържане и контрол на изграденото съоръжение.

иаб
...
АФП: България се отказа от поставянето на бодлива тел по границата си с Турция

18 април 2012

София. Българското правителство днес се отказа от намерението си да постави бодлива тел по границата на България с Турция, което имаше за цел да предотврати влизането на диви животни от едната в другата страна, предаде АФП.
Правителството оправда избора си с „финансови мотиви”, като цената на проекта възлиза на 28 милиона лева (14,3 милиона евро), или четири пъти по-скъпо от първоначалните изчисления.
Поставянето на бодливата тел през частни земи и през девет хабитата на редки птици също беше причина за отказа на правителството заради сложните процедури, които полагането на телта изискваше.

иаф

Няма коментари:

Публикуване на коментар