Измененията в Наказателния кодекс, одобрени от парламента през април 2011 г.:

Член 162 предвижда затвор от 1 до 4 години за журналисти, обвинени в подклаждане на омраза, дискриминация или насилие въз основа на расова, етническа, национална принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, семеен или социален статус, или инвалидност.

Бележка:
Този член 162 изглежда не се отнася по никакъв начин до работещите в расистката кабеларка "Скат" !
Патриотизмът е последното убежище на негодниците !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

ОФ-то на скат-бургас

ОФ-то на скат-бургас
ОФ-то на скат-бургас
Резултат от дейността на "Скат" и шефа Валери Симеонов - расизъм,насилие,пребити роми - ТУК.

Отец Боян Саръев:


- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.Продължава ТУК.
"СКАТ" ТВ - ИСЛЯМОФОБСКАТА,АНТИТУРСКА И РАСИСТКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА САТАНАТА !

Авторски снимки:Тюркян чешма - 25.09.2011 г.

вторник, 26 август 2014 г.

Агенти от НФСБ и ВМРО напират към парламент

Агенти от НФСБ и ВМРО напират към парламента, ГЕРБ не се отказа от двама сътрудници

WHO IS WHO - НС

Написано от Христо Христов   

Вторник, 26 Август 2014

Много вероятно е новата коалиция между НФСБ и МВРО да вкара няколко сътрудници на комунистическите тоталитарни служби в 43-то Народно събрание, ако на парламентарните избори на 5 октомври 2014 г. успее да преодолее бариерата от 4% | Фотограф: Христо Христов.

Бивши сътрудници на комунистическите тоталитарни служби, издигнати от новата коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” са с реален шанс да влязат в 43-то Народно събрание като народни представители на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5 октомври 2014 г. Това стана ясно от обявените водачи на коалицията между партиите на собственика на телевизия „Скат” Валери Симеонов и на Красимир Каракачанов.

Самият Каракачанов (1965), който е агент на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия от месец май 1989 г., ще бъде водач на две листи на коалицията – в Плевен и в 25-МИР София. Той вече е бил два пъти народен представител. През 1997 г. влиза в 38-то Народно събрание от листата на обединените демократични сили. През 2005 г. влиза като депутат в 40-то Народно събрание от коалицията „Български народен съюз” (ВМРО, БЗНС-НС на Анастасия Мозер и Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски).

През 2011 г. от името на ВМРО се кандидатира неуспешно за президент (виж досието му – тук). На изборите за Европейски парламент през месец май 2014 г. беше кандидат от коалицията с „България без цензура”, но на символичното последно място в листата.

Национален фронт за спасение на България (НФСБ) номинира четирима бивши сътрудници на комунистическите служби за водачи на листи на новата коалиция с ВМРО. Стефан Солаков (1942), който е щатен служител на Първо главно управление на ДС от 1967 г., ще води листата в Пазарджик. Той е водещ в телевизия „Скат” и беше неуспешен кандидат за президент на НФСБ на президентките избори през 2011 г. и кандидат за народен представител от фронта  парламентарните избори през май 2013 г. (виж досието му – тук).

Велизар Енчев (1955), който също е щатен служител на Първо главно управление на ДС от 1985 г., ще е водач на листата в София област. Както Солаков и Енчев е водещ на предаване в телевизията на Валери Симеонов. Енчев е бил кореспондент на БНТ и БНР, посланик в Хърватия (1997-2002). На парламентарните избори през май 2013 г. е кандидат за депутат от НФСБ в две листи. Кандидат е и на евроизборите тази година.

Любомир Желев (1943), който е щатен служител на Първо главно управление на ДС от 1970 г., ще води листата в Търговище. Желев е един от основателите на НФСБ и водещ в телевизия „Скат”. На последните парламентарни избори през май 2013 г. също е кандидат за депутат от фронта в две листи, както е и кандидат на евроизборите през май 2014 г.

Стефан Солаков, Велизар Енчев и Любомир Желев са членове на Националния политически съвет на НФСБ.

Димитър Димитров (1946), е издигнат от НФСБ за водач на листата в Разград. Той е бил кандидат на изборите през май 2013 г., но във Варна. Тогава Комисията по досиетата разкрива принадлежността му като агент на Областно управление на МВР-ДС във Варна от 1983 г.

Социологическите проучвания предвиждат коалицията да влезе в 43-то Народно събрание, като най-вероятно това ще стане за сметка на „Атака”. На предишните парламентарни избори през май 2013 г. малко не достигна на НФСБ да преодолее бариерата от 4%. Тогава партията на Валери Симеонов се яви самостоятелно и спечели 131 000 гласа или 3,7%, като в листите си вкара общо 7 кандидати за народни представители с досиета. На вота през май 2013 г. ВМРО спечели 66 000 гласа или 1,8%.


Двама сътрудници в ГЕРБ остават

Въпреки че миналия месец от ГЕРБ обявиха пълна подкрепа за Комисията по досиетата и „тиха лустрация” за всички ръководни кадри в специалните служби партията на Бойко Борисов не се отказа от депутатите си, свързани с бившата Държавна сигурност.

От обявените днес водачи на листи на ГЕРБ две от тях се оглавяват от бивши сътрудници на ДС. Румен Иванов (1962) е водач на листата в Добрич. Той е щатен служител на Областно управление на МВР-ДС в Толбухин (Добрич) от 1987 г. Иванов е неизменен водач на листата на ГЕРБ в Добрич за трети последователен път.

„Аз съм бил в ДС като млад служител в рамките на две години, когато ДС беше в МВР, после съм продължил в Национална служба „Сигурност, а по-късно съм бил и директор на РДВР-Добрич”, обяснява принадлежността си Иванов, който през 2011 г. като депутат гласува декларацията на 41-то Народно събрание за изваждане на сътрудниците на комунистическите тоталитарни служби от дипломацията.

Любомир Христов (1954) ще води листата на ГЕРБ в Шумен. Оттам той стана депутат в предишното 42-ро Народно събрание. Той е разкрит като резидент „ХАРИ” на Трето управление на ДС (военно контраразузнаване) от 1981 г. Христов е бивш началник на Областната дирекция на полицията в Шумен, работил е по делото „Килърите”.

Освен Иванов и Христов в 42-то Народно събрание ГЕРБ имаше още един депутат с досие – Стефан Дедев, щатен служител на „Гранични войски”.

В същото време днес стана ясно, че ГЕРБ са привлекли за водач на листата в Пловдив област Методи Андреев, председател на Комисията по досиетата (2001-2002) и депутат в 38-то Народно събрание от СДС. Той беше представен шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов като „доказан демократ, който в началото на промените беше човекът, който имаше една мечта да бъдат разкрити досиетата на бившата ДС, което за голямо съжаление 20 години не можа да се случи, а той милееше и работеше това да се случи”.

Както вече desebg.com съобщи БСП също номинираха за водачи на листи двама бивши сътрудници.

От 1990 г. досега във всички парламенти са влизали сътрудници на комунистическите тоталитарни служби. През 2001 г. преди изборите на 39-то Народно събрание от ОДС за първи път призоваха за „чисти” парламентарни листи и тогавашният лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски прие предложението. След това обаче повечето партии са допускали сътрудници в листите си.

Миналата седмица от Реформаторския блок обявиха, че няма да допускат сътрудници на ДС на ръководни постове, което предполага да нямат агенти на комунистическите тайни служби в листите си за предстоящия парламентарен вот.

http://desebg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1953

Няма коментари:

Публикуване на коментар