Измененията в Наказателния кодекс, одобрени от парламента през април 2011 г.:

Член 162 предвижда затвор от 1 до 4 години за журналисти, обвинени в подклаждане на омраза, дискриминация или насилие въз основа на расова, етническа, национална принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, семеен или социален статус, или инвалидност.

Бележка:
Този член 162 изглежда не се отнася по никакъв начин до работещите в расистката кабеларка "Скат" !
Патриотизмът е последното убежище на негодниците !
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

ОФ-то на скат-бургас

ОФ-то на скат-бургас
ОФ-то на скат-бургас
Резултат от дейността на "Скат" и шефа Валери Симеонов - расизъм,насилие,пребити роми - ТУК.

Отец Боян Саръев:


- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.Продължава ТУК.
"СКАТ" ТВ - ИСЛЯМОФОБСКАТА,АНТИТУРСКА И РАСИСТКА ТЕЛЕВИЗИЯ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА САТАНАТА !

Авторски снимки:Тюркян чешма - 25.09.2011 г.

събота, 15 октомври 2011 г.

ВЪРТИОПАШКА ! Отец Боян Саръев: Напуснах циничната телевизия СКАТ

Автор Евелина Величкова

Отец Боян Саръев:

"Няма друг, освен мен, който да обедини българите в Кърджали!"

Интервю на Евелина Величкова от в-к "Марица", Пловдив, със свещ. Боян Саръев от гр. Кърджали

- Благословете, отец Боян, посрещате празника на света Богородица като мъченик след двуседмични драматични совалки между църквата и политиката?

- Не съм аз мъченикът. Мъченик е Негово високопреосвещенство митрополит Николай, който понесе морални страдания и унижения, за да защити здравите православни традиции. Като самоотвержен Христов воин той се бори за канона и пострада незаслужено, но получи венеца на мъченичеството.

- Какъв е този венец?

- Ние молихме Бог да му дава сили да понесе това изпитание. И молитвено съпреживявахме с него.

- Какво ви съветва сърцето, ще поискате ли прошка от своя началник - владиката?

- Аз поисках прошка, признах, че съм виновен. Негово високопреосвещенство ми каза: "Аз защитих каноните и авторитета на свещеника". Заедно се обединихме около идеята, че браним православното християнство.

- Вие работихте и за телевизия СКАТ. Ще продължите ли да водите авторското си предаване “За вярата българска” в медията с толкова скандален имидж?

- В знак на протест срещу цинизма в предаването, в което връчиха фес на моя владика, напуснах телевизията. Не мога да остана в телевизия, която призовава към смърт и се отнася безпощадно към архиереите. Телевизия СКАТ не признава християнските ценности и добродетели. Нямам място повече там.

- Чак сега ли разбрахте това?

- Това предаване “Юда в расо” беше толкова примитивно и просташки направено, че няма равно по глупост и грубост. Толкова унизително...

- Как приеха оставката ви в СКАТ?

- Разговарях с моя началник Данчо Хаджиев. Поисках телевизията да се извини на владиката Николай и да прекрати измисленото предаване на Венцислав Илиев “Църквата на мълчанието”, защото той е хулител на БПЦ, изхвърлен от нея, некадърен да си намери място в храма и самозван свещеник. Но ръководството отказа. Хаджиев ми каза, че няма нищо против да спре моето предаване “За вярата българска” временно, докако пожелая да се върна в ефир отново. Сега преговарям за излъчване в друга телевизия.

- Синът ви е в лоното на църквата, дъщеря ви е светски човек. Как те коментират драмата?

- Не ме приемат като политик.

- А вие представяхте ли си се като кмет наистина?

- Няма друг човек, освен мене, който да обедини всички българи - и мохамедани, и християни - в Кърджали. Мислех, че трябва да направя тази жертва. Това желание не беше самоцел или стремеж към властта, а саможертва. Докато обмислях всичко, някои хора решиха, че аз поемам това бреме. Но никога никому не съм давал обещания.

- Вярвате ли, че като Христос ще можете да поемете върху плещите си и светската, и духовната, и цялата власт?

- Не е хубаво да се съсредоточавата и светската, и духовната власт. Хрстос е казал: "Божието Богу, керасевото - кесарю". Но в Кърджали беше възможно да се осъществяват двете задължения едновременно, защото проблемите там са много.

- Православието е набутано в ъгъла, подобни скандали ще го изправят ли на крака?

- Тези дни православието показа, че е силно, стои на здрави позиции, има авторитет и респект в обществото. Политиците разбраха, че имаме един достоен архиерей - митрополит Николай, който отстоява православните канони и защитава твърдо духовенството. Дано всички са разбрали, че ако не се съобразяват с владиката Николай, правят грешки.

http://www.dveri.bg / Aнти "Скат"

1 коментар:

  1. МАЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПРАВ ГЕОРГИ ЖЕКОВ,КОЙТО ОТ РУСКИТЕ СТРАНИЦИ ПРОДЪЛЖАВА ДА БЛЕЕ КАКВА СГАН СЕ Е НАСЪБРАЛА В ТАЯ ТЕЛЕВИЗИЯ.КАТО НЕ ОМЕТОХМЕ ТОЯ ЧЕРВЕН БАШИБУЗУК СЕГА ЩЕ ПЛАЩАТ И ДЕЦАТА НИ.

    ОтговорИзтриване